Dnes je tahle žlutá, vesměs roztomilá bytůstka velmi oblíbená a tedy i známá. Mimoňové přitahují pozornost právě pro svou roztomilou natvrdlost, kterou nás dovedou vždy rozesmát.

Mimon dort 17

Na mimoně potřebujeme základní korpus v jeho tvaru, mimoň naštěstí není kdovíjak složitě vymyšlená postavička a tak si s korpusem jistě snadno poradíme. Mimon dort 01

Nyní potřebujeme nařezat z modelovací hmoty všechny části mimoňových kalhot. A potom nezbývá než mu je opatrně navléct.

Mimon dort 03

K nařezání jednotlivých částí nám poslouží nejlépe plastový modelovací nůž nebo cukrářská kostice ve tvaru nožíku.

Mimon dort 04

Mimon dort 06

Dále musíme mimoňovi vyrýt pusu, ale pozor! Ať ji nemá příliš prořízlou. To by určitě nikoho nepotěšilo.

Mimon dort 07

Je načase mimoně obout do skvostných vymodelovaných botiček, které připevníme na vyčnívající nožičky. Na botkách dotvoříme ještě podpatek a spodní část mimoně máme hotovou.

Mimon dort 08

Jednotlivé části slepíme potravinářským lepidlem pro cukráře.

Mimon dort 09

Mimon dort 12

Teď si vezmeme pod drobnohled mimoňovo obrovské oko.

Mimon dort 13

Celé dílo zakončíme typicky mimoňsky vyplazeným červeným jazykem a necháme mimoně napospas jeho hyperaktivním sklonům.

Mimon dort 15

Naštěstí se tenhle mimoň dokonale ovládá a tak doufám, že ho najdete při každé kontrole sedět na stejném místě 🙂

Mimon dort 16

Kvalitní cukrářské hmoty, suroviny a pomůcky nakoupíte v eshopu Timidekor.

2 reakce na “Mimoň dort

  • 15.2.2017 at 21:13
    Trvalý odkaz

    Dobry den,mohu se zeptat kolik bylo treba potahove hmoty na mimone?/a je vhodne pouzit smartflex velvet? Dekuji

    Odpovědět

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *